Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pediatrisk omvårdnad - ny upplaga

Bild på boken Pediatrisk omvårdnad
Boken ger grundläggande kunskap om omvårdnad av barn.

Boken beskriver alla nivåer av pediatrisk omvårdnad utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet. Redaktörer är Inger Kristensson Hallström, professor i pediatrisk omvårdnad och Mariette Derwig, barnläkare och forskare.

Den första upplagan släpptes 2009 och boken har sedan dess reviderats i en andra upplaga 2015. Utvecklingen inom pediatrisk omvårdnad går snabbt framåt och i februari i år släpps en tredje upplaga där alla kapitel har uppdaterats.

Boken riktar sig främst till blivande sjuksköterskor, barnsjuksköterskor och distriktssköterskor, andra specialistutbildningar samt barnmorskeutbildning. Den rekommenderas också för andra professioner som arbetar med barn, ungdomar och familjer inom hälso och sjukvård och kommunal verksamhet.

Bokens övriga författare är alla specialister inom pediatrisk omvårdnad i Sverige, däribland Charlotte Castor, Katarina Lauruschkus, Kajsa Lamm, Kajsa Landgren och Pernilla Stenström m.fl.

Läs mer

Mer information om boken på hittar du på Libers webbplats. Där kan du också läsa ett smakprov.