Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Annica Sjöström Strand besöker sjuksköterskestudenter i Jordanien

Annica Sjöström Strand och Ulla Wingren tillsammans med dr. Manar och rektor Mamddou vid sjuksköterskeskolan i Amman, Jordanien.
Annica Sjöström Strand och Ulla Wingren tillsammans med dr. Manar och rektor Mamddou vid sjuksköterskeskolan i Amman, Jordanien.

Annica Sjöström-Strand från forskargruppen Barns och familjers hälsa har tillsammans med Ulla Wingren besökt Jordanien för att följa upp de studenter från Sjuksköterskeprogrammet vid Lunds universitet som gör verksamhetsförlagd utbildning i Amman.

Tillsammans med Ulla Wingren undervisar Annica Sjöström-Strand på sista terminen av Sjuksköterskeprogrammet vid Lunds universitet. Under mars månad besökte de Amman i Jordanien för att följa upp de studenter från Lunds universitet som gör verksamhetsförlagd utbildning i landet.

Under besöket träffade de bland annat dr. Manar och rektor Mamddou vid sjuksköterskeskolan i Amman för att få information om Sjuksköterskeprogrammet, ett 4-årigt program med kandidatexamen. De besökte också King Hussein Cancer Center i Amman, ett stort onkologsjukhus med patienter från hela Mellanöstern och gjorde ett studiebesök på ett dagcenter för elever med speciella behov.   

Efter besöket i Jordanien fortsatte de resan till Libanon och American University of Beirut för att undersöka möjligheterna för sjuksköterskestudenter från Lunds Universitet att genomföra verksamhetsförlagd utbildning även i Beirut.