Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fortsatt planering för forskningsprojekt om barncancer

Planeringsmöte för forskningsprojektet iCOPE.
Planeringsmöte för forskningsprojektet iCOPE.

Inger Kristensson Hallström från forskargruppen Barns och familjers hälsa har träffat deltagare från Danmark i forskningsprojektet iCOPE, för fortsatt gemensam planering av forskning och forskarutbildning.

iCOPE (interregional Childhood Oncology Precision medicine Exploration) är ett samarbete mellan Region Skåne, Lunds universitet, Rigshospitalet i Köpenhamn och Danmarks Tekniske Universitet. Projektet ska främja forskning och tillgången till samlad forskningsexpertis för att förbättra diagnostik, behandling och livskvalitet hos barn med cancer.

Per tioårsperiod ökar förekomsten av cancer hos europeiska barn med 6-10 procent. Målet är att dessa barn ska få nytta av den senaste forskningen och modernaste behandlingarna.

Projektet har beviljats 41 miljoner i anslag under 3 år från Interreg, EU:s program för territoriellt samarbete, som arbetar för att utveckla samarbeten över nationsgränserna.   

Inger Kristensson Hallström är professor i pediatrisk omvårdnad och forskargruppschef för forskargruppen Barns och familjers hälsa vid Lunds universitet. Inom iCOPE kommer hon arbeta för att stärka kunskapsbasen om e-hälsa som ett verktyg för att främja och bistå egenvård för barn och ungdomar med cancer, och deras familjer.


Läs också:
Uppstart av interregionalt forskningsprojekt om barncancer

Läs mer om iCOPE