Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hur pratar vi med våra barn om corona? Forskare Charlotte Castor förklarar

intervju Charlotte Castor

Med anledning av coronakrisen intervjuar Lunds universitet en rad forskare som kan kommentera och bidra med kunskaper kring coronaviruset ur olika aspekter. Charlotte Castor, barnsjuksköterska och forskare i forskargruppen Barns och familjers hälsa, förklarar hur vi kan prata med våra barn om coronaepidemin.

Enligt Charlotte Castor är det viktigt att fråga barnen vad de undrar över istället för att ”föreläsa”, och att mycket konkret förklara vad det innebär att mormor eller farfar just nu är "isolerade" där hemma eller sitter i "karantän". 

Charlotte Castor har många års erfarenhet som forskare och barnsjuksköterska. I sitt avhandlingsarbete har hon studerat avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) för barn i Skåne, ur familjen och vårdgivarens perspektiv.
Läs mer om Charlotte Castors avhandling i "Vetenskap & Hälsa"