Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Uppstartsmöte för forskningsprojekt om barncancer

Deltagarna i forskningsprojektet ICOPE samlade för uppstartsmöte den 26 augusti.
Deltagarna i forskningsprojektet ICOPE samlade för uppstartsmöte.

Inger Kristensson Hallström, från forskargruppen Barns och familjers hälsa, har deltagit i uppstartsmötet för det interregionala forskningsprojektet iCOPE, vars målsättning är att förbättra diagnostik, behandling och livskvalitet för barn med cancer.

iCOPE (interregional Childhood Oncology Precision medicine Exploration) är ett interregionalt samarbete mellan Region Skåne, Lunds universitet, Rigshospitalet i Köpenhamn och Danmarks Tekniske Universitet. Projektet finansieras genom ett 3-årigt anslag på 40 miljoner från Interreg, EU:s program för territoriellt samarbete.

Den 26 augusti samlades deltagarna i projektet för att presentera sina forskningsprojekt, diskutera och planera för fortsatt forskning.

– Det är en fantastisk förmån att få vara en del av så många kompetenta och dedikerade människor och att tillsammans arbeta för att utveckla vård, diagnostik och behandling för barn med cancer, säger Inger Kristensson Hallström, professor i pediatrisk omvårdnad.

Inom iCOPE arbetar hon för att stärka kunskapsbasen om e-hälsa som ett verktyg för att främja och bistå egenvård för barn och ungdomar med cancer, och deras familjer. 


Läs mer om ICOPE