Nyheter

Läkarstudenter bidrar med ny kunskap - under handledning av Inger Kristensson Hallström

Inger Kristensson Hallström och Degu Jerene Två nya studier med fokus på vård av ungdomar som lever med HIV i Etiopien och graviditet bland kvinnor som står på antiretroviral behandling, har publicerats i Pan African Medical Journal. Bakom studierna står tre läkarstudenter under handledning av Inger Kristensson Hallström, professor i pediatrisk omvårdnad och Degu Jerene, epidemiolog.

Inger Kristensson Hallström delar med sig av sin expertis

EAPS konferens Inger Kristensson Hallström, professor i pediatrisk omvårdnad, delar med sig av sin expertis under ”European Academy of Paediatric Societies” (EAPS) vetenskapliga kongress, 16-19 oktober.

Vetenskaplig Workshop i Ängelholm

Vetenskaplig workshop i Ängelholm. Den 1-2 oktober samlades forskare från forskargruppen Barns och familjers hälsa och forskningsprogrammet eChildHealth, för en vetenskaplig workshop i Ängelholm.

Konferens: Genus & konflikt

Pufendorfinstitutet vid Lunds universitet. Den 16 september arrangerades den digitala konferensen ”Femininities, Masculinities and Vulnerabilities in Times of Conflict”, som markerade avslutningen på temat ”Genus och konflikt” som bedrivits vid Pufendorfinstitutet i över ett år.

Barnens erfarenheter av barncentrerad samtalsmodell

Tallriksmodellen Inom barnhälsovården i södra Sverige har en samtalsmodell som utgår från barnets perspektiv utvecklats för att främja hälsosamma levnadsvanor i familjer och förebygga övervikt och fetma hos förskolebarn. I en ny studie har forskare från forskargruppen Barns och familjers hälsa nu undersökt barnens erfarenheter av samtalsmodellen.

Välkommen Petra Lundström - ny doktorand

Petra Lundström Petra Lundström var tidigt nyfiken på forskning inom medicinsk fysiologi. Hon har ett speciellt intresse för idrottsnutrition. Nu har hon blivit inskriven som doktorand i forskargruppen Barns och familjers hälsa vid Lunds universitet.

Fokus på e-hälsa under forskningsseminarium

Inger Kristensson Hallström, Charlotte Castor, Helena Hansson. Inger Kristensson Hallström, Charlotte Castor och Helena Hansson har presenterat forskning om e-hälsa inom ramen för forskningsprojektet iCOPE, under ett forskningsseminarium den 30 juni.

Abayneh Tunje Tanga, doktorand!

Abayneh Tanga. Foto: privat Abayneh Tunje Tanga från Arba Minch i Etiopien, är doktorand i forskargruppen Barns och familjers hälsa. Som en del i forskningsprogrammet eChildHealth kommer han att arbeta för att förbättra följsamheten till antiretroviral behandling bland ungdomar som lever med HIV i Etiopien.

Charlotte Castor tilldelas pris för avhandling

Charlotte Castor, doktor i medicinsk vetenskap. Charlotte Castor, barnsjuksköterska och forskare i forskargruppen Barns och familjers hälsa har tilldelats Riksföreningen för Barnsjuksköterskors (RfB) jubileumspris, för sin avhandling om avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) för barn.

Bidra med forskning om hemsjukvård för barn

Specialnummer om hemsjukvård för barn Inger Kristensson Hallström, från forskargruppen Barns och familjers hälsa, är gästredaktör för ett specialnummer om hemsjukvård för barn, i den internationella tidskriften ”International Journal of Environmental Research and Public Health”. Nu har du chansen att bidra med din forskning.