Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om brukarstyrd inläggning i tidskriften Psyche

Rose-Marie Lindkvist och Kajsa Landgren skriver tillsammans med Sofie Westling, en artikel om brukarstyrd inläggning i det senaste numret av tidskriften Psyche.

Rose-Marie Lindkvist, doktorand i psykiatri och Kajsa Landgren, docent och specialistsjuksköterska i psykiatrisk vård, ingår i forskargruppen Barns och familjers hälsa vid Lunds universitet. Sofie Westling är docent och överläkare vid Lunds universitet.

I det senaste numret av tidskriften Psyche sammanfattar de en intervjustudie om erfarenheter av brukarstyrd inläggning för personer med svårt självskadebeteende och tidigare omfattande psykiatrisk inläggning. Brukarstyrd inläggning är en vårdform som ger tillgång till heldygnsvård i upp till tre dygn, utan läkarbedömning.

Psyche är Psykiatriska Riksföreningen för Sjuksköterskors (PRF) tidskrift som utkommer med fyra nummer per år till medlemmar och prenumeranter.


Läs mer om intervjustudien i relaterade artiklar längre ned på sidan.