Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Certifierad kurs: Forskningsetik inriktad på barnstudier - 1 april

Barn vid lekplats

Öka din kunskap och kompetens inom etiska ramverk för pediatrisk klinisk forskning. Vilka gränser har vi, vilka ligger just du nära? Forskningsrådet vid verksamhetsområde Barnkirurgi och neonatologi, SUS, bjuder in till kurs med certifiering.

Kursen arrangeras av bland andra Pernilla Stenström, överläkare, specialistläkare och docent, som ingår i forskningsprogrammet eChildHealth

Kursinnehåll

  • Helsingforsdeklarationen – framtagen av den internationella läkarorganisationen (World Medical Association) och som syftar till att ge vägledning till läkare och andra deltagare i medicinsk forskning som involverar barn.
  • Good Clinical Practice (GCP) en internationell etisk och vetenskaplig standard för design, genomförande, dokumentation och rapportering av studier som genomförs på barn.
  • Övriga riktlinjer/lagar som påverkar forskning på barn.

Målgrupp

Alla som bedriver forskning som berör barn.

Kursarrangörer och examinatorer

Pernilla Stenström, överläkare, specialistläkare SUS och docent i pediatrik vid Lunds universitet. Margareta Gebka, forskningssjuksköterska pediatrik, SUS och Lunds universitet.

Datum och tid

1 april 2022 kl. 12:30-16:00, online via Zoom.

Anmälan och OSA senast 2022-03-30, då får du kurslänken.

För mer information
www.medicin.lu.se/evenemang/certifierad-kurs-forskningsetik-inriktad-pa-barnstudier