Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pediatrisk omvårdnad – ny upplaga

I årsskiftet släpps en reviderad upplaga av kursboken ”Pediatrisk omvårdnad”, som ger grundläggande kunskaper om omvårdnad av barn genom barnets samtliga utvecklingsskeden. Den pediatriska omvårdnaden beskrivs genomgående utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet.

”Pediatrisk omvårdnad” riktar sig främst till blivande sjuksköterskor, barnsjuksköterskor och distriktssköterskor samt barnmorskor på grund- och avancerad nivå. Den rekommenderas även för andra professioner där man arbetar med barn, ungdomar och familjer inom hälso- och sjukvård och kommunal verksamhet.

Den första utgåvan släpptes 2009 och boken har sedan dess reviderats i en andra upplaga 2015. Utvecklingen inom pediatrisk omvårdnad går snabbt framåt och i årsskiftet släpps en ny upplaga där alla kapitel har reviderats.

Bokens redaktörer är Inger Kristensson Hallström, professor i pediatrisk omvårdnad och Mariette Derwig, barnläkare och forskare. Bokens övriga författare är alla specialister inom pediatrisk omvårdnad i Sverige, däribland Charlotte Castor, Katarina Lauruschkus, Kajsa Lamm, Kajsa Landgren och Pernilla Stenström.