Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Internationell kongress om barncancer

Angela Afua Quaye, doktorand i forskargruppen Barns och familjers hälsa, har deltagit i en internationell kongress om barncancer.

Kongressen går under namnet SIOP (International Society of Paediatric Oncology) och förenar forskare och yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård som alla arbetar mot samma mål, att öka kunskapen om barncancer. Angela Afua Quaye presenterade sitt doktorandprojekt som handlar om hur barnets bästa kommer till uttryck när barn vårdas på sjukhus i Sverige.

Målet med forskningen är att beskriva hur barn deltar i beslut och vård och hur barnets självbestämmande och barnets bästa kommer till uttryck i vården utifrån barns, föräldrars och personals perspektiv.

Disputation  

Angela Afua Quaye disputerar med avhandlingen “The child's best interest during hospitalization - what does this imply?".

Huvudhandledare: professor Inger Kristensson Hallström

Fakultetsopponent: professor Renée Flacking, Falun

Ordförande vid disputationen: docent Åsa Tornberg


Läs mer om disputationen i kalendariet

Angela Afua Quayes profil i forskningsportalen