Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Två nya excellenta lärare

Åsa Tornberg och Anna Ekwall
Åsa Tornberg och Anna Ekwall installeras som Excellent Teaching Practitioner vid Medicinska fakulteten.

Medicinska fakultetens pedagogiska akademi antar i år två nya excellenta lärare som får titeln Excellent Teaching Practitioner (ETP): Åsa Tornberg och Anna Ekwall från forskargruppen Barns och familjers hälsa vid Institutionen för hälsovetenskaper. ETP-titeln är en kvalitetsstämpel på skicklighet som lärare vid Medicinska fakulteten.

Åsa Tornberg, universitetslektor och docent i fysioterapi
 

Grattis Åsa! Hur känns det? 
– Jag är både glad och stolt. Det känns viktigt att få vara en del av den pedagogiska akademin.

Vad tycker du är roligast med att vara lärare?
– Mötet med studenter och att få följa dem i deras utveckling.

Vad undervisar du inom?
– Jag undervisar på läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammet och master i medicinsk vetenskap.


Anna Ekwall, universitetslektor och docent i omvårdnad
 

Grattis Anna! Hur känns det? 
– Det känns väldigt hedrande att få en kvalitetsstämpel på sin undervisning och mig som lärare. Det betyder att jag vet att jag gör det bra och utvecklas åt rätt håll. 

Vad undervisar du inom?
– Jag är inriktningsansvarig för specialistsjuksköterskeprogrammet i akutsjukvård och undervisar mest där, men handleder också D-uppsatser och jobbar med att utveckla undervisningen i våld i nära relationer för våra olika program.

Vad tycker du är roligast med att vara lärare?
– Att få vara del av studenternas utveckling och se hur läraktiviteter, diskussioner och deras kurskamrater leder dem framåt. Det är roligt att bli utmanad av dem, och ta del av deras erfarenheter.