Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bokrelease av Pediatrisk omvårdnad

Pressrelease
Inger Kristensson Hallström, Mariette Derwig, Kristina Iritz Hedbergs.

Den 27 april firades lanseringen av den nya upplagan av Pediatrisk omvårdnad, vid Institutionen för hälsovetenskaper i Lund. Bokens huvudredaktörer Inger Kristensson Hallström och Mariette Derwig presenterade bokens innehåll. På plats var också Kristina Iritz Hedbergs, förläggare från Liber.

Omvårdnad av barn är mångfacetterat, stimulerande, svårt och en utmaning för många professioner. Boken Pediatrisk omvårdnad fokuserar på barnet i familjen från födelsen till den vuxna människan och utifrån ett hälsofrämjande perspektiv. Ett stort antal specialister beskriver forskningsbaserad kunskap i ett brett spektrum som rör hälsa och sjukdom hos barn inom olika vårdnivåer. 

Den första upplagan släpptes 2009 och boken har sedan dess reviderats i en andra upplaga 2015. Utvecklingen inom pediatrisk omvårdnad går snabbt framåt och nu har den tredje upplagan släppts, där alla kapitel har uppdaterats.

Huvudredaktörer är Inger Kristensson Hallström, professor i pediatrisk omvårdnad och Mariette Derwig, barnläkare och forskare.

Läs mer

Mer information om boken på hittar du på Libers webbplats. Där kan du också läsa ett smakprov.