Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Välkommen Petra Lundström - ny doktorand

Petra Lundström var tidigt nyfiken på forskning inom medicinsk fysiologi. Hon har ett speciellt intresse för idrottsnutrition. Nu har hon blivit inskriven som doktorand i forskargruppen Barns och familjers hälsa vid Lunds universitet.
Petra Lundström
Petra Lundström. Foto: Katarina Löfgren

Vad kommer forskningen att handla om?

Mitt doktorandprojekt kommer att handla om effekter av träning på hälsorelaterade biomarkörer bland grupper i befolkningen som är mycket stillasittande. Jag kommer bland annat att undersöka hur barn med cerebral pares påverkas av träning. Jag tycker det är viktigt att forskningen kan omsättas i praktiken och min förhoppning är att den ska blir praktiskt användbar.

Hur väcktes ditt intresse för forskning?

Jag har alltid varit nyfiken och haft ett intresse att ta reda på saker. Jag läste Läkartidningen och Illustrerad Vetenskap när jag var sex år. Sen har intresset byggts på med tiden när jag studerat. Idag har jag en master i medicinsk fysiologi och en master i nutrition, en tvåårig specialistutbildning i idrottsnutrition och en licentiatexamen i bagaget. Mina grundutbildningar är väldigt forskningsorienterade, så att doktorera blev en naturlig fortsättning.    

Hur känns det att vara en del av forskargruppen?

Det känns jättekul. Det är en spännande grupp med andra inriktningar än vad jag är van vid. Jag tycker att det är jätteviktigt att gruppen är tvärvetenskaplig, man behöver olika dimensioner.

Vad arbetar du med just nu?

Jag läser in mig på cerebral pares eftersom det inte är mitt kompetensområde, för att kunna påbörja arbetet med det första manuskriptet om denna grupp i min avhandling.

Senaste nyheter

2020-10-22

Läkarstudenter bidrar med ny kunskap - under handledning av Inger Kristensson Hallström

Läkarstudenter bidrar med ny kunskap - under handledning av Inger Kristensson Hallström
2020-10-16

Inger Kristensson Hallström delar med sig av sin expertis

Inger Kristensson Hallström delar med sig av sin expertis
2020-10-08

Vetenskaplig Workshop i Ängelholm

Vetenskaplig Workshop i Ängelholm
2020-09-24

Konferens: Genus & konflikt

Konferens: Genus & konflikt
2020-09-03

Barnens erfarenheter av barncentrerad samtalsmodell

Barnens erfarenheter av barncentrerad samtalsmodell

Barns och familjers hälsa
Institutionen för hälsovetenskaper
Lunds universitet
Box 157
221 00  Lund
inger [dot] kristensson_hallstrom [at] med [dot] lu [dot] se