Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Välkommen Petra Lundström - ny doktorand

Petra Lundström
Petra Lundström. Foto: Katarina Löfgren

Petra Lundström var tidigt nyfiken på forskning inom medicinsk fysiologi. Hon har ett speciellt intresse för idrottsnutrition. Nu har hon blivit inskriven som doktorand i forskargruppen Barns och familjers hälsa vid Lunds universitet.

Vad kommer forskningen att handla om?

Mitt doktorandprojekt kommer att handla om effekter av träning på hälsorelaterade biomarkörer bland grupper i befolkningen som är mycket stillasittande. Jag kommer bland annat att undersöka hur barn med cerebral pares påverkas av träning. Jag tycker det är viktigt att forskningen kan omsättas i praktiken och min förhoppning är att den ska blir praktiskt användbar.

Hur väcktes ditt intresse för forskning?

Jag har alltid varit nyfiken och haft ett intresse att ta reda på saker. Jag läste Läkartidningen och Illustrerad Vetenskap när jag var sex år. Sen har intresset byggts på med tiden när jag studerat. Idag har jag en master i medicinsk fysiologi och en master i nutrition, en tvåårig specialistutbildning i idrottsnutrition och en licentiatexamen i bagaget. Mina grundutbildningar är väldigt forskningsorienterade, så att doktorera blev en naturlig fortsättning.    

Hur känns det att vara en del av forskargruppen?

Det känns jättekul. Det är en spännande grupp med andra inriktningar än vad jag är van vid. Jag tycker att det är jätteviktigt att gruppen är tvärvetenskaplig, man behöver olika dimensioner.

Vad arbetar du med just nu?

Jag läser in mig på cerebral pares eftersom det inte är mitt kompetensområde, för att kunna påbörja arbetet med det första manuskriptet om denna grupp i min avhandling.