Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Populärvetenskapligt om barns och familjers hälsa

Charlotte Castor, Mariette Derwig och Annica Sjöström-Strand
Charlotte Castor, Mariette Derwig och Annica Sjöström-Strand

Charlotte Castor, Mariette Derwig och Annica-Sjöström Strand har presenterat sin forskning under Hälsovetenskapens dag, ett populärvetenskapligt event som varje år arrangeras av Institutionen för hälsovetenskaper, vid Medicinska fakulteten.

På grund av situationen med covid-19 blev årets Hälsovetenskapens dag, som gick av stapeln den 14 oktober, ett digitalt event som livesändes. Publiken fick ta del av ett innehållsrikt program med föreläsningar, science slam och möjligheten att ställa frågor till forskarna via chatt.

I år presenterade 13 forskare aktuell forskning på temat ”Så maxar vi nyttan av forskningen - implementering av nya arbetssätt i vård och samhälle”. Från forskargruppen Barns och familjers hälsa deltog Charlotte Castor, Mariette Derwig och Annica-Sjöström Strand.

Charlotte Castor presenterade forskning om deltagande design för effektiv implementering av e-hälsa. När det var dags för Science Slam fick publiken lyssna till korta men innehållsrika föreläsningar från bland annat Mariette Derwig som presenterade forskning om barns erfarenheter av barncentrerat hälsosamtal och Annica-Sjöström Strand som berättade om implementering av en dagbok för att öka föräldrars trygghet i barnintensivvården.

 

Hälsovetenskapens dag 2020
Hälsovetenskapens dag 2020

Läs mer om Hälsovetenskapens dag


Läs mer om forskarna i Lunds universitets forskningsportal:
Charlotte CastorMariette DerwigAnnica Sjöström-Strand