Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vetenskaplig Workshop i Ängelholm

Vetenskaplig workshop i Ängelholm.
Vetenskaplig workshop i Ängelholm.

Den 1-2 oktober samlades forskare från forskargruppen Barns och familjers hälsa och forskningsprogrammet eChildHealth, för en vetenskaplig workshop i Ängelholm.

Under workshopen samlades samtliga forskare från forskargruppen Barns och familjers hälsa och forskningsprogrammet eChildHealth, en del på plats i Ängelholm och andra digitalt, för att utbyta idéer och erfarenheter. Scientific Advisory Board för eChildHealth deltog i diskussioner kring möjligheter och utmaningar med forskningen.

Forskargruppen Barns och familjers hälsa bedriver forskning inom pediatrisk vård och omsorg med fokus på barn med långvariga sjukdomar och deras familjer, t.ex. barn med cancer, cerebral pares, diabetes, hjärtsjukdom, HIV, övervikt och spädbarnskolik. Forskningen leds av forskargruppschef Inger Kristensson Hallström, professor i pediatrisk omvårdnad.

Sedan 2018 bedrivs också forskning inom det 6-åriga forskningsprogrammet eChildHealth, finansierat av Forte, med det övergripande målet att pröva i vilken utsträckning som e-hälsa kan främja och bistå egenvård för barn med långvarig sjukdom och deras familjer. Forskningsprogrammet består ett internationellt forskarteam inom vårdvetenskap, medicin, ekonomi, teknologi och samhällsvetenskap med forskare från Sverige, Danmark, Island, Kanada och Etiopien.


Läs mer om forskargruppen

Läs mer om eChildHealth