Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fokus på e-hälsa under forskningsseminarium

Inger Kristensson Hallström, Charlotte Castor, Helena Hansson.
Inger Kristensson Hallström, Charlotte Castor, Helena Hansson.

Inger Kristensson Hallström, Charlotte Castor och Helena Hansson har presenterat forskning om e-hälsa inom ramen för forskningsprojektet iCOPE, under ett forskningsseminarium den 30 juni.

Forskningsseminariet arrangerades av iCOPE (Interregional Childhood Oncology Precision Medicine Exploration), ett interregionalt forskningsprojekt med målet att förbättra diagnostik, behandling och livskvalitet för barn med cancer. Projektet är ett samarbete mellan Region Skåne, Lunds universitet, Rigshospitalet i Köpenhamn och Danmarks Tekniske Universitet. 

Tvärvetenskaplig forskning om e-hälsa

Från forskargruppen Barns och familjers hälsa deltar Inger Kristensson Hallström och Charlotte Castor tillsammans med Helena Hansson. Inom ramen för iCOPE kommer de att arbeta med tvärvetenskaplig forskning om e-hälsa, som ett verktyg för att främja och bistå egenvård för barn och ungdomar med cancer, och deras familjer. Forskningen är en del av det 6-åriga forskningsprogrammet eChildHealth som fokuserar på utveckling av e-hälsa inom barnsjukvård.

Kommunikation mellan vårdpersonal och familj 

Under iCOPE:s forskningsseminarium den 30 juni berättade forskningsansvarige Inger Kristensson Hallström om forskningsprogrammet eChildHealth, och hur de undersöker hur en e-platta kan underlätta kommunikationen mellan vårdpersonal och familj när barn med olika långvariga sjukdomar lämnar sjukhuset. Charlotte Castor beskrev utvecklingsfasen av ett projekt där e-plattan ska testas inom barnonkologin och Helena Hansson berättade om hur hon undersöker hur e-hälsa kan underlätta för föräldrar, till barn som har olika långvariga sjukdomar och får antibiotikabehandling i hemmet.

Läs mer om forskningsprogrammet eChildHealth