Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Annica Sjöström-Strand utnämnd till docent

Annica Sjöström-Strand, från forskargruppen Barns och familjers hälsa, har en mångårig klinisk, akademisk och pedagogisk erfarenhet. Den 13 juni blev hon utnämnd till docent i ämnet vårdvetenskap med inriktning omvårdnad, vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet.

Extern sakkunnig Jan Mårtensson, professor vid Hälsohögskolan i Jönköping, anser i likhet med ämnesrepresentant professor Inger Kristensson Hallström och prefekt professor Christina Brogårdh, att Annica Sjöström-Strands vetenskapliga kompetens uppfyller kraven för den sökta docenturen. Docenturnämnden instämmer i denna bedömning.

Annica Sjöström-Strand har en mångårig klinisk, akademisk och pedagogisk erfarenhet. Efter sjuksköterskelegitimation 1973, med specialistutbildning inom intensivvård 1975, och en vårdlärarutbildning med inriktning mot universitet och högskola 1979, disputerade hon 2011 vid Medicinska fakulteten i Lund med avhandlingen "Women s experience of a myocardial infarction".

Annica Sjöström-Strand har också en mångårig erfarenhet som akademisk lärare, examinator och vetenskaplig handledare framförallt inom sjuksköterskeprogrammet och specialistsjuksköterskeutbildningar. Hon har också varit biträdande handledare för en disputerad doktorand, och är för närvarande biträdande handledare för ytterligare en doktorand.

Som specialistsjuksköterska har Annica arbetet på olika intensivvårdsavdelningar för vuxna och inom neonatal intensivvård och arbetar idag på barnintensivavdelningen på Skånes Universitetssjukhus i Lund, parallellt med sin undervisning och forskning.


Läs mer om Annicas forskning i Lunds universitets forskningsportal