Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

iCOPE

Öresundsbron

Per tioårsperiod ökar förekomsten av cancer hos europeiska barn med 6-10 procent. iCOPE (Interregional Childhood Oncology Precision Medicine Exploration) är ett interregionalt forskningsprojekt med målet att förbättra diagnostik, behandling och livskvalitet för barn med cancer.

Projektet är ett samarbete mellan Region Skåne, Lunds universitet, Rigshospitalet i Köpenhamn och Danmarks Tekniske Universitet och finansieras genom ett 3-årigt anslag på 40 miljoner från Interreg, EU:s program för territoriellt samarbete.

iCOPE inriktar sig mot forskare, patienter, industri, universitet, studenter och regioner och målet är att främja forskning och tillgången till samlad forskningsexpertis och forskningsanläggningar, inklusive gemensamma biobanker och databaser.

Förhoppningen är att upptaget av expertis, forskningstalanger och patientantal blir större genom projektet och att en av de största multidisciplinära forskningsmiljöerna i Europa kan skapas. Resultaten av forskningen ska omsättas i utveckling av ny teknik och behandlingsmetoder som ska komma patienterna till nytta.

Från forskargruppen Barns och familjers hälsa deltar professor Inger Kristensson Hallström som kommer arbeta för att inrätta tvärvetenskaplig forskning om e-hälsa som ett verktyg för att främja och bistå egenvård för barn och ungdomar med cancer, och deras familjer. 

Sidansvarig:

Kontakt

Inger Kristensson Hallström

Inger Kristensson Hallström
Professor i pediatrisk omvårdnad
Tel: 046 - 222 1896
inger [dot] kristensson_hallstrom [at] med [dot] lu [dot] se

Barns och familjers hälsa
Institutionen för hälsovetenskaper
Lunds universitet
Box 157
221 00  Lund
inger [dot] kristensson_hallstrom [at] med [dot] lu [dot] se