Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

"Vetenskapligt råd i e-hälsa bör innefatta nationell högspecialiserad vård"

Sjuksköterska håller i en e-platta
Inom forskningsprogrammet eChildHealth utvecklas barnsjukvård med stöd av e-hälsa.

Vetenskapligt råd i e-hälsa bör innefatta nationell högspecialiserad vård (NHV) och barnperspektiv. Det skriver forskare från forskningsprogrammet eChildHealth, i en debattartikel i Läkartidningen.

I forskningsprogrammet eChildHealth utvecklas barnsjukvård med stöd av e-hälsa, för barn och ungdomar med långvariga sjukdomar. Forskningen bedrivs av ett flervetenskapligt forskarteam inom vårdvetenskap, medicin, ekonomi, teknologi och samhällsvetenskap. Bland annat undersöks hur en eHälso-app i en surfplatta kan underlätta kommunikationen mellan vårdpersonal och familj när barn med långvariga sjukdomar lämnar sjukhuset.

I en debattartikel i Läkartidningen betonar forskarna vikten av ett vetenskapligt råd i e-hälsa.

Det är viktigt att skynda på omsättningen av forskningsresultat, stärka digitala säkerhetsnivåer och samla evidens kring betydelsen av e-hälsa för såväl patienten som vårdorganisationen. Vi vill gärna kunna utbyta och förankra forskningsresultat och erfarenheter med andra forskare, förvaltningar och myndigheter inom ramen för ett nationellt råd. Även medverkan av patienter i olika åldrar och deras närstående är avgörande för att nå rätt utveckling.”

”Speciellt angeläget är att stärka evidensen för medicinska vårdappar inom den nationella högspecialiserade vården (NHV) och inom vården av svårt sjuka barn.”

Läs mer på Läkartidningen.se
Vetenskapligt råd i e-hälsa bör innefatta NHV och barnperspektiv