Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om fysisk aktivitet och hälsa inför fullsatt publik

Evenemanget i Lund den 8 november livesändes och spelades in, klicka ovan för att titta på livesändningen.

Åsa Tornberg och Katarina Lauruschkus har deltagit i Forskningens dag, ett populärvetenskapligt evenemang som årligen arrangeras av Medicinska fakulteten och Region Skåne. I år hjälpte forskarna publiken att navigera bland myter, sanningar och lögner om fysisk aktivitet och hälsa.

Att leva en fysiskt aktiv livsstil kan förknippas med en rad olika hälsofördelar och påverkar vår hälsa i en positiv riktning. Vad händer egentligen i vår kropp när vi rör på oss? Kan träning användas som behandling vid ohälsa? Och kan det någonsin bli för mycket träning?

Dessa frågor och många fler besvarades under Forskningens dag i Malmö och Lund den 7-8 november på temat ”Människan i rörelse – om fysisk aktivitet och hälsa”

Från forskargruppen Barns och familjers hälsa deltog två av föreläsarna, Åsa Tornberg som höll i föreläsningen ”Kan man träna för mycket?” och Katarina Lauruschkus som berättade om ”Fysisk aktivitet för barn med funktionsnedsättning”.

Intresset för årets tema var stort och lockade en fullsatt publik som fick ta del av spännande föreläsningar, panelsamtal och stationer med prova-på-aktiviteter.

Läs mer

Om Forskningens dag

Mer om forskarna i Forskningsportalen:
Åsa Tornberg
Katarina Lauruschkus

Åsa Tornberg
Åsa Tornberg
Katarina Lauruschkus. Foto.
Katarina Lauruschkus