Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Helene Åvik Persson spikar sin avhandling

Helene Åvik Persson

Torsdagen den 19 maj slog Helene Åvik Persson in spiken i sin avhandling under den traditionsenliga spikningen vid Lunds universitet, som markerar att avhandlingen blivit tillgänglig för allmänheten.

Helene Åvik Persson är distriktssköterska och doktorand i hälsovetenskap med inriktning omvårdnad. Hennes avhandlingsarbete handlar om palliativ vård för äldre personer på särskilt boende i Sverige. Forskningen fokuserar på personalens upplevelser av implementering av kunskapsbaserad palliativ vård genom en utbildningsintervention i särskilda boenden. 

Disputation 

Helene Åvik Persson disputerar den 10 juni med avhandlingen "Implementation of knowledge-based palliative care at nursing homes: The professionals' perspective", (länk till avhandling).

Huvudhandledare: docent Anna Ekwall, Lunds universitet.

Fakultetsopponent: professor Annica Kihlgren, Örebro universitet.
Ordförande vid disputationen: docent Christina Bökberg, Lunds universitet.

Tid och plats för disputationen