Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tilldelas anslag från Barncancerfonden

Cecilia Follin, sjuksköterska vid Skånes universitetssjukhus och docent i forskargruppen Barns och familjers hälsa, har tilldelats ett anslag från Barncancerfonden för att bedriva jämlik vård av barncanceröverlevare i hela landet.

Det innebär att vi har medel till att kunna träffas och tillsammans bedriva nationella projekt som förbättrar livskvaliteten för barncanceröverlevarna, säger Cecilia Follin.

Anslaget på 600.000 kronor har hon tilldelats i rollen som ordförande för UFM Sverige (Nationellt nätverk för Uppföljningsmottagning för vuxna efter barncancer).

Det finns sex mottagningar för uppföljning av sena komplikationer efter barncancer i Sverige där före detta barncancerpatienter erbjuds information om cancerbehandlingen de fått, en kartläggning av risk för sena komplikationer samt uppföljningsrekommendationer.

Läs mer