Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nominerad till Teaching Excellence Award

Anna Ekwall
Anna Ekwall är specialistsjuksköterska i akut och ambulanssjukvård och docent i omvårdnad.

Anna Ekwall, specialistsjuksköterska och docent i forskargruppen Barns och familjers hälsa har nominerats av Medicinska fakulteten till U21:s ”Teaching Excellence Award”, vars syfte är att fira och belöna exceptionellt pedagogiskt arbete.

Varför har du sökt till Teaching Excellence Award?

– Jag blev uppmuntrad att söka av en på fakulteten som arbetar internationellt och när jag läste vad det innebar var det spännande att skriva ett abstract, jag har aldrig presenterat min lärargärning på det sättet.

Hur känns det att ha gått vidare?

– Väldigt roligt att vara den som fakulteten nominerar, bra för statusen på undervisning generellt att fakulteten uppmuntrar och synliggör detta.

Läs mer om 2023 Teaching Excellence Award (på engelska)

Vad är U21?

U21 är ett ledande globalt nätverk av forskningsintensiva universitet som uppmuntrar sina medlemmar att dela goda exempel och att samarbeta över gränserna. Nätverket består av 27 medlemsuniversitet och Lunds universitet är det enda medlemsuniversitetet i Sverige. Medicinska fakulteten vid LU är en aktiv medlem i U21 Health Sciences Group.

Länk till U21 Health Sciences Group webbsida (på engelska)