Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Abayneh Tunje Tanga, doktorand!

Abayneh Tanga. Foto: privat
Abayneh Tanga. Foto: privat

Abayneh Tunje Tanga från Arba Minch i Etiopien, är doktorand i forskargruppen Barns och familjers hälsa. Som en del i forskningsprogrammet eChildHealth kommer han att arbeta för att förbättra följsamheten till antiretroviral behandling bland ungdomar som lever med HIV i Etiopien.

Vad handlar din forskning om?

Syftet med mitt doktorandprojekt är att förbättra behandlingsresultaten bland ungdomar med HIV genom att utveckla och testa e-hälsoinsatser som kommer att öka följsamheten till behandlingen och att man blir kvar i vården. Dålig följsamhet till behandling är en betydande utmaning bland ungdomar som lever med HIV i Etiopien. I studien inkluderas HIV-positiva ungdomar i åldern 10–19 år, som behandlas i två år eller mindre.

Hur känns det att vara en del av forskargruppen?

Det känns väldigt bra. Jag uppskattar att det är en tvärvetenskaplig grupp där många olika dicipliner möts och vi kan dela med oss av våra erfarenheter och lära av varandra.

Vad arbetar du med just nu?

Jag samlar in kvalitativ data till studien. Jag intervjuar ungdomar med HIV, transkriberar intervjuerna och arbetar med mitt manuskript.  


Läs mer om forskningsprogrammet eChildHealth