Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Charlotte Castor och Petra Pålsson tar emot sina doktorshattar

Charlotte Castor, Inger kristensson Hallström och Petra Pålsson under årets doktorspromotion.
Fr. v. Charlotte Castor, Inger kristensson Hallström och Petra Pålsson under årets doktorspromotion.

Charlotte Castor och Petra Pålsson har båda doktorerat i forskargruppen Barns och familjers hälsa, under handledning av professor Inger Kristensson Hallström. Den 6 maj tog de emot sina doktorshattar under den traditionsenliga doktorspromotionen vid Lunds universitet.

Det speciella med promotionen den 6 maj är att den är extrainsatt för de 300 doktorer som inte kunnat delta i en fysisk doktorspromotion 2020 och valt att inte delta i den digitala doktorspromotionen 2021.

För Charlotte Castor och Petra Pålsson inleddes promotionen med en procession från Universitetshuset till Domkyrkan där de fick ta emot doktorshatten, ringen och diplomet som ett bevis för att de promoverats. Doktorshatten symboliserar frihet och makt och ringen trohet mot vetenskapen. 

Charlotte Castor disputerade den 13 september 2019 i ämnet hälsovetenskap med inriktning omvårdnad. I sin doktorsavhandling har hon studerat avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) för barn, ur både familjens och vårdgivarens perspektiv.

Läs mer om hennes avhandling: Hemsjukvård för barn - stärkt vardagsliv och hälsa

Petra Pålsson disputerade den 27 mars 2020 i ämnet hälsovetenskap med inriktning reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa. I sin doktorsavhandling har hon utvecklat ett evidensbaserat program för föräldraförberedelse som baseras på nyblivna förstagångsföräldrars erfarenheter.

Läs mer om hennes avhandling: Föräldraförberedelse - för ett tryggare föräldraskap