Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Charlotte Castor delar med sig av sin expertis

Charlotte Castor, barnsjuksköterska och forskare i forskargruppen Barns och familjers hälsa, har delat med sig av sin expertis om avancerad sjukvård i hemmet och palliativ vård av barn.

I en intervju i Vetenskap & Hälsa berättar hon om avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), som sedan 2013 utvecklats i Skåne, då regionen tog beslutet att barn har rätt till avancerad vård hemma, oavsett prognos och diagnos.

– När barnet slipper uttröttande sjukhusbesök kan de bättre hushålla med sin ork. Det handlar om att sjukdomen ska ta så lite plats som möjligt i livet, säger Charlotte Castor.

Läs hela intervjun (länk till Vetenskap & Hälsa)

Internationell konferens 

Charlotte Castor och Hajzeri Besa.
Charlotte Castor och Hajzeri Besa, medarbetare från SUS, delar med sig av sin expertis under konferensens postervisning.

Charlotte Castor har också deltagit i en konferens i Rom om palliativ vård av barn, där vård i hemmet lyftes som en viktig del av den palliativa vården. Maruzza International Congress on Paediatric Palliative Care, som genomfördes den 25-28 maj, är den största internationella konferensen i ämnet.

– Jag fick tillsammans med delar av Södra sjukvårdsregionens multiprofessionella konsultteam i Palliativ vård av barn, möjlighet att beskriva flera av våra initiativ här från Södra Sverige. Det jag framförallt tar med mig från årets konferens är alla givande möten med deltagarna i konferensen och den internationella utvecklingen i palliativ vård av barn, säger Charlotte Castor.