Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nya forskningsmedel

Anna Ekwall
Anna Ekwall är specialistsjuksköterska i akut och ambulanssjukvård och docent i omvårdnad.

Anna Ekwall är specialistsjuksköterska i akut och ambulanssjukvård och docent i omvårdnad i forskargruppen Barns och familjers hälsa. Nyligen beviljades hon forskningsmedel på 100 000 kronor från Skånes universitetssjukhus för forskning om vårdpersonals kunskap om våld i nära relationer.

Vad handlar forskningen om?

Målet med projektet är att öka kunskapen hos vårdpersonal om våld i nära relationer. Detta sker genom att undersöka den aktuella kunskapsnivån, att ta del av hur våldsutsatta upplevt mötet med vården samt skapa en utbildning utifrån de identifierade behoven.

Vad innebär forskningsanslaget för projektet?

Att fler än jag tror på projektet, och att jag kan ta hjälp och engagera någon intresserad kollega för datainsamling och analys.